Search

luni, 23 ianuarie 2017

Fără amnistie, fără grațiere...


Se pare că bandele de infractori care s-au strecurat încă din decembrie 1989 la conducerea țării caută acuma să scape și basma curată și cu averile furate, de la poporul român, puse deoparte, și, printre altele, pentru a le justifica, statutul social nemeritat.


De câțiva ani, datorită mai multor factori, printre care și presiunea poporului, a început să mai funcționeze, de bine, de rău, în România și procesul de justiție. Mult lăudatul stat de drept, începea să-și facă simțită prezența și la noi în țară. Și spre bucuria românului, a atins, cum era și normal, pe marii mafioți cocoțați în fruntea țării de ani buni.


Nu vorbim aici despre pedepsele mici, despre averile care au rămas în mare parte neconfiscate, deși s-a dovedit în instanță că de drept aparțin statului român( deci poporului), vorbim despre bucuria a milioane de oameni cărora li s-a făcut măcar parțial dreptate și care au reușit datorită acestui fapt să mai pună la lada de gunoi a istoriei măcar pe unii dintre infractorii, deosebit de periculoși, care au jefuit țara ani de zile.


Și ce să vezi!? Se pare că această bucurie, se vrea să le fie furată românilor, ca atâtea alte lucruri, de către tot felul de personaje dubioase cu interese și mai dubioase( de, infractorii sunt de-ai lor și au bani furați de la popor). De ceva vreme au început să mânjească ecranele televizoarelor tot felul de indivizi dubioși cu plângeri puerile despre condițiile din pușcării și alte asemenea enormități cu intenția clară de a forța amnistia și grațierea infractorilor periculoși. Iar acum colac peste pupăză noul guvern, impus după ultimele alegeri, vine cu un proiect de lege care urmărește amnistierea infractorilor periculoși ce au avut o contribuție importantă la dezastrul prin care trece Romania din 1989 încoace.


Să fie clar! Suntem de părere că țara are nevoie de un proces corect de justiție și vom lupta pentru acest lucru. Nu suntem de acord nici cu amnistia, nici cu grațierea infractorilor periculoși și mai ales a corupților. Vrem ca lupta anticorupție să continue în Romania, și vom lupta pentru formarea unei clase politice care să lupte, printre altele, și împoriva corupției .


Cu cât ajungi mai sus în ierarhia unei țări cu atât trebuie să fii mai responsabil. Iar dacă profiți de asta ca să dovedești că locul tău e la pușcărie, atunci stai la pușcărie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu